"Може знадобитися не один мільярд гривень". Зеленський звернувся до жителів постраждалих від паводка регіонів. Відео

Зеленський: Хочу запевнити: держава не залишить вас у біді
Скріншот: Володимир Зеленський / Facebook
Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення щодо повені в західних областях. Він висловив співчуття сім'ям загиблих під час негоди та паводка й пообіцяв, що держава допоможе постраждалим. "Хочу запевнити: держава не залишить вас у біді. Ми обов'язково відновимо зруйновані дороги, мости та іншу інфраструктуру. Обов'язково вирішимо питання житла: або відновимо зруйноване, або знайдемо нове. Окремо вам буде виділено фінансову допомогу. Ми розуміємо, що для подолання наслідків паводка може знадобитися не один мільярд гривень", – сказав Зеленський. Президент підкреслив, що ці кошти обов'язково знайдуть. Відеозвернення глави держави опубліковано у Facebook.

Зеленський також запевнив, що в Україні розроблять стратегію, яка допоможе розв'язати проблему паводків.

"У найближчий час ми розглянемо повноцінну стратегію, залучимо всіх спеціалістів, щоб вирішити проблему паводків комплексно, назавжди або принаймні на десятиліття вперед", – пообіцяв президент.

Через інтенсивні опади, які випали на заході України, сталося підтоплення автодоріг та домогосподарств у п'яти областях: Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській. Найскладніша ситуація – в Івано-Франківській області, де підтоплено понад 7 тис. будинків у 233 населених пунктах, зруйновано приблизно 140 км автодоріг і 34 мости, поінформувала 24 червня Державна служба з надзвичайних ситуацій

Під час стихійного лиха в Івано-Франківській області загинуло троє людей, одна зникла безвісти.

Збитки від повені на Прикарпатті попередньо оцінювали в 400 млн грн.