Мураєв заявив, що в перший десяток Опозиційного блоку на виборах у Раду внесуть ексрегіонала Єфремова

Єфремова заарештували 31 липня 2016 року
Фото: hromadske.ua

За словами позафракційного нардепа, лідера партії "Наші" Євгенія Мураєва, у першому десятку списку Опозиційного блоку на виборах у Верховну Раду замість юриста Володимира Пилипенка потрапить ексголова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, який перебуває під арештом.

Колишній голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, який перебуває під арештом, балотуватиметься у Верховну Раду в першому десятку списку Опозиційного блоку. Про це 14 червня в ефірі телеканала "Україна" повідомив позафракційний нардеп, лідер партії "Наші" Євгеній Мураєв, інформує сайт Опозиційного блоку.

За словами Мураєва, Єфремов займе у списку місце юриста Володимира Пилипенка, який потрапив у скандал. Який саме – лідер "Наших" не пояснив.

Перший десяток списку Опозиційний блок озвучив 10 червня, у ньому Пилипенка називали дев'ятим.

Єфремова Мураєв назвав людиною, яка "вже протягом трьох років перебуває в місцях позбавлення волі за абсолютно надуманими обвинуваченнями, які не мають доказової бази".

"Я дуже сподіваюся, що це допоможе його звільнити і привернути увагу ще до тисяч іншомислячих, які перебувають у місцях позбавлення волі через режим [п'ятого президента України Петра] Порошенка. Я б хотів, щоб на це звернув увагу [президент України Володимир] Зеленський і все-таки звільнив цих людей", – заявив Мураєв.

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту перед вильотом до Австрії, наступного дня екснардепа заарештували.

Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, створенні терористичної організації "ЛНР", а також привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

У травні 2019 року Єфремов заявляв, що "розгляне варіанти" участі у виборах Верховної Ради.

Парламентські вибори мають відбутися 21 липня 2019 року.