На "Миротворці" заявили, що припиняють свою роботу. Потім додали, що "двох годин їм вистачить"

Причин закриття сайта не називають
Скріншот: myrotvorets.center

Сьогодні волонтери українського сайта "Миротворець" заявили про припинення його роботи "на вимогу деяких об'єктивних обставин". Доступ до відомостей у розділі "Чистилище" залишиться лише в окремих категорій користувачів на закритому ресурсі, інші розділи сайта працюватимуть. Пізніше волонтери зробили застереження, що двох годин їм буде досить – на що саме, не повідомляють.

Волонтери українського сайта "Миротворець" заявили про припинення його роботи.

"Сьогодні, 10 грудня 2019 року, о 18.00 на радість потворам від медіабл...дства, бойовикам та російським найманцям, а також на вимогу деяких об'єктивних обставин ми повністю зупиняємо сервери "Миротворця", а саме: сайт myrotvorets.center та всі його дзеркала", – ідеться в повідомленні.

За словами волонтерів, доступ до відомостей про об'єкти дослідження в розділі "Чистилище" залишиться лише в окремих категорій користувачів на окремому закритому ресурсі.

"Усі інші проєкти центру працюватимуть і надалі у відкритому й доступному режимі", – зазначили волонтери.

Причин такого рішення не називають.

"Розраховуємо, що двох годин нам вистачить", – така дописка з'явилася в повідомленні пізніше.

Крім баз даних, на сайті є розділи "Новини", "Радіо "Миротворець" та інші.

Сайт волонтерського центру "Миротворець" діє з весни 2014 року. Активісти заявляють, що заносять у базу проєкту пособників терористів Донбасу і тих, хто потрапляв в окупований Крим усупереч українським законам.

У жовтні 2019 року моніторингова комісія ООН із прав людини закликала Верховну Раду ініціювати закриття "Миротворця" через розміщення на ньому персональних даних людей і тим самим створення загрози їхній безпеці.

Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що не має наміру ініціювати закриття "Миротворця".