На перше засідання Ради запросять понад 60 гостей і додатково представників іноземних делегацій – Янченко

Янченко: Обговорювали запрошення на урочисте засідання парламенту представників Національної академії наук, тому що це є моральні авторитети для українського суспільства
Фото: Галина Янченко / Facebook

Майбутня нардепка від партії "Слуга народу" Галина Янченко зазначила, що місць у парламенті має вистачити для всіх гостей, яких планують запросити на урочисте засідання Верховної Ради.

На перше засідання Верховної Ради IX скликання запросять представників іноземних делегацій та інших гостей. Про це повідомила майбутня нардепка від партії "Слуга народу" Галина Янченко на брифінгу 20 серпня, інформує кореспондент видання "ГОРДОН".

"Обговорювали порядок, хто буде запрошений. Запросили офіційних представників, представників різних органів державної влади. Сьогодні, наприклад, обговорювали запрошення представників Національної академії наук, тому що це фактично є такі моральні авторитети для українського суспільства... Також будуть наші міжнародні партнери запрошені. Список є досить великий, це буде близько 60 людей запрошених, можливо, навіть більше... До речі, ми також плануємо запросити всі представлені в Києві іноземні делегації, це теж близько 60 додатково гостей", – сказала Янченко.

Вона зазначила, що традиційно місця для гостей відведено на балконі і для всіх місць має вистачити.

Позачергові вибори у Верховну Раду відбулися 21 липня. Пропрезидентська партія "Слуга народу" може одержати в Раді монобільшість. Глава партії Дмитро Разумков заявляв, що партія буде пропонувати його кандидатуру на посаду спікера Ради, а Стефанчука – на посаду першого віцеспікера.

На перше засідання Верховна Рада IX скликання збереться 29 серпня.