На платформі Ради Європи заявили про погрози голові НСЖУ Томіленку, як приклад навели пост Сарган про "зрадофілів" та заяву Ірини Геращенко

У Раді Європи заявили про погрози Томіленку
Фото: Sergiy Tomilenko / Facebook

На платформі Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів зазначили, що главу Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка згадала у своєму пості про "зрадофілів" речник генпрокурора Лариса Сарган, а перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звинуватила його у співпраці з "кремлівськими пропагандистами".

На платформі Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів 6 червня було зареєстровано повідомлення про погрози на адресу голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка.

Повідомлення розміщено в розділі "цькування і залякування журналістів".

"Деяким журналістам погрожують в Україні в контексті зростаючого словесного насильства щодо ЗМІ та журналістських організацій, які кидають виклик діям українського уряду", – ідеться в повідомленні.

Як приклад наведено пост спікера Генпрокуратури України Лариси Сарган: вона опублікувала 30 травня у Facebook список людей, які критикували правоохоронців після появи інформації про вбивство в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Туди, зокрема, потрапили голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, журналістка Мирослава Гонгадзе, директор "Amnesty International Україна" Оксана Покальчук, а також низка політиків.

Також у повідомленні згадали про "словесні атаки" першого віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко на адресу Томіленка, яка звинуватила його в співпраці з "кремлівськими пропагандистами".

"У наступні дні Сергій Томіленко отримував онлайн-погрози (переважно через Facebook – пости і коментарі), у яких лунали заклики до СБУ затримати його", – ідеться в повідомленні.