На рахунки нардепа Киви наклали арешт через наклеп на Гандзюк

Суд зобов'язав Киву спростувати сказане ним на адресу Гандзюк

Фото: Илья Кива / Facebook

У червні 2019 року нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива звинуватив херсонську активістку Катерину Гандзюк у причетності до розкрадання бюджету Херсона. Суд визнав його заяву хибною, і 22 квітня його рахунки заарештували.

22 квітня на рахунки народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви наклали арешт у зв'язку з хибним звинуваченням на адресу херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це 30 квітня повідомили у Facebook юристи з компанії "Міллер".

Правозахисники нагадали, що 26 червня 2019-го Солом'янський районний суд Києва задовольнив позов батька Гандзюк проти нардепа, який в ефірі телеканала "Еспресо.TV" заявив, що "Гандзюк сиділа на розкраденому міському бюджеті".

Суд також зобов'язав Киву спростувати сказане ним та стягнути на користь батька Гандзюк судовий збір у розмірі 1409,60 грн.

"Таким чином, якщо Ілля Кива не виконає рішення суду в повній мірі, до органу досудового розслідування буде повідомлено про вчинення останнім кримінального правопорушення у відповідності зі ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України", – ідеться в повідомленні юристів.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада 2018 року активістка померла.