На засіданні підготовчої депутатської групи Разумков запропонував скоротити кількість комітетів Ради із 27 до 22

Новообрані депутати вперше зібралися на засідання
Скріншот: Громадське Телебачення / YouTube

Новообрані народні депутати України будуть до 12 серпня ознайомлюватися із пропозицією голови партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова скоротити кількість парламентських комітетів, озвученою на засіданні підготовчої депутатської групи.

9 серпня на засіданні підготовчої депутатської групи новообраної Верховної Ради голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков запропонував скоротити кількість парламентських комітетів. Трансляцію засідання веде "Громадське".

"Сьогодні в нас 27 комітетів плюс комісія із приватизації. Ми пропонуємо зменшити кількість комітетів до 22", – сказав Разумков.

Нардепи проголосували за те, що із пропозиціями стосовно комітетів ознайомляться до 16.00 понеділка, 12 серпня.

Наступне підготовче засідання заплановано на 11.00 середи, 14 серпня.

Позачергові вибори до Верховної Ради відбулися 21 липня. За даними ЦВК, явка становила 49,84%.

3 серпня Центрвиборчком оголосив остаточні результати виборів у Раду за партійними списками, до парламенту проходять п'ять партій: "Слуга народу" здобула 43,16%, партія "Опозиційна платформа – За життя" – 13,05%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,10%, партія "Голос" – 5,82%.

5 серпня ЦВК визнала обраними 198 зі 199 мажоритарників.

7 серпня "Голос України" та "Урядовий кур'єр" опублікували списки обраних депутатів Верховної Ради. У них указано імена 225 нардепів, які пройшли в парламент у багатомандатному окрузі, і 198 депутатів, які балотувалися в одномандатних округах.

"Слуга народу" здобула в Раді монобільшість.

5 серпня НВ із посиланням на джерела озвучило прізвища 20 претендентів від "Слуги народу" на посади керівників комітетів.