НАБУ підготувало повідомлення про підозру ексголові Запорізької ОДА Брилю – ЗМІ

11 червня Бриля звільнили
Фото: Костянтин Бриль / Facebook

За словами джерела "Українських новин", Національне антикорупційне бюро України підозрює ексголову Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля в декларуванні недостовірної інформації.

Національне антикорупційне бюро України підготувало повідомлення про підозру ексголові Запорізької обласної державної адміністрації Костянтину Брилю і просить погодити документ Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, повідомило 9 липня джерело "Українських новин".

"На виході [підозра] Брилю", – сказав співрозмовник агентства.

За словами джерела, Бриля підозрюють у декларуванні недостовірної інформації. Досудове розслідування встановило, що запорізький губернатор, маючи річний дохід у розмірі приблизно $10 тис., декілька разів на рік разом із дружиною і трьома доньками подорожує за кордон і зупиняється в дорогих готелях. Окрім того, доньки Бриля навчаються у приватній школі Києва, вартість навчання в якій становить $10 тис. за одну дитину на рік. Відомостей про ці витрати немає в декларації Бриля за 2016 рік.

11 червня заступник глави Адміністрації Президента із правових питань Руслан Рябошапка заявив, що президент Володимир Зеленський звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій, зокрема Бриля.

П'ятий президент України Петро Порошенко призначив Бриля головою Запорізької ОДА у квітні 2016 року.