Найєм: Кожна тема на зустрічі з Тіллерсоном закінчувалася репліками та запитаннями про боротьбу з корупцією

Мустафа Найєм: Усі спікери від України підтвердили, що за останні три роки в багатьох галузях були закладені основи для реформ
Фото: Mustafa Nayyem / Facebook

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм повідомив, що перед зустріччю із президентом України держсекретар США Рекс Тіллерсон поспілкувався в Києві на теми енергетики, реформи правоохоронних органів, боротьби з корупцією, економіки та інвестицій.

Перед зустріччю із президентом України Держсекретар США Рекс Тіллерсон провів зустріч за участю нардепа від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма, глави НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва, засновниці Horizon Capital Олени Кошарної та голови Центру протидії корупції Дарини Каленюк.

Про це повідомив нардеп Найєм у Facebook.

"Тіллерсон здався дуже прагматичним, жорстким і здивував увагою до деталей. Зустріч відбулася перед зустріччю пана Тіллерсона із президентом України Петром Порошенком. З боку України було четверо представників за темами енергетики, реформи правоохоронних органів, боротьби з корупцією, економіки й інвестицій", – розповів він.

Нардеп зазначив, що всі спікери від України підтвердили, що впродовж останніх трьох років у багатьох галузях заклали основи для реформ.

"У деяких сферах є досягнення і про це важливо й потрібно говорити. Окремо ми сказали про критичність допомоги з боку США в реформах, але підкреслили необхідність більш жорстких вимог до українського уряду і президента країни щодо конкретних реформ, у конкретних галузях. Що важливо, кожна, абсолютно кожна (!) тема закінчувалася репліками та запитаннями про боротьбу з корупцією: хто за цим стоїть, чому немає результатів, у чому проблема – у людях чи законах, і хто цьому чинить опір", – підкреслив він.

За словами нардепа, він попросив представника США "припинити грати в завуальовані форми" й говорити з лідерами України прямо.

"Наразі це критично важливо. Упевнений, пан Тіллерсон почув думку українських реформаторів, і йому є про що говорити з Порошенком", – підсумував він.

Сьогодні Тіллерсон прибув до України з офіційним візитом. Напередодні зустрічі у прес-службі Порошенка повідомили, що держсекретар США має намір обговорити питання зміцнення стратегічного партнерства між країнами та продовження консолідації зусиль щодо протидії російській агресії.