НАЗК упіймало трьох депутатів Волноваської райради на конфлікті інтересів

За даними НАЗК, депутати райради порушили вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів
Фото: Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК / Facebook

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що депутати Волноваської райради В'ячеслав Мельник, Іван Мельник і Богдан Рогаченко взяли участь у голосуванні щодо підприємства, керівниками якого вони є.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) подало до суду протоколи про адміністративні правопорушення щодо депутатів Волноваської райради Донецької області від Аграрної партії В'ячеслава Мельника, Івана Мельника і Богдана Рогаченка, повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначають, що вони скоїли правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Під час засідання районної ради посадовці не повідомили про наявність у них реального конфлікту інтересів і здійснили дії в умовах реального конфлікту інтересів, а саме: взяли участь у голосуванні районної ради в інтересах підприємства, в якому є керівниками. Так, Іван і В'ячеслав Мельники є співзасновниками підприємства, а Богдан Рогаченко – заступником генерального директора", – заявили у НАЗК.

На сайті Волноваської міськради повідомляють, що Іван Мельник є гендиректором ПрАТ "Екопрод", а В'ячеслав Мельник – його першим заступником. Зазначено, що Рогаченко обіймає у цій компанії посаду заступника гендиректора з розвитку.