На блокпості під Волновахою поліція затримала колишнього помічника чергового коменданта "ДНР", який планував отримувати українську пенсію

Чоловікові загрожує до п'яти років позбавлення волі
Фото: ЕРА

54-річний житель Макіївки, який від серпня 2014 року до лютого 2015 року був помічником чергового коменданта "ДНР", зареєструвався у Волновасі як переселенець і збирався отримувати українську пенсію, повідомили в поліції Донецької області.

На блокпості під Волновахою Донецької області поліцейські затримали 54-річного жителя Макіївки, який півроку працював на бойовиків, повідомило Головне управління Національної поліції у Facebook.

Зазначають, що він майже все життя займався приватним перевезенням, а в серпні 2014 року став помічником чергового коменданта "ДНР".

"Він заступав на службу у формі, але зброї новачку не довірили. Чоловік розповідає, що в приміщенні чергової частини був металевий сейф, в якому знаходились п'ять автоматів АК-74. Ключі від сейфа були тільки у старшого зміни, однак, їх він нікому не передавав. В обов’язки помічника чергового входило приймати виклики від мешканців та спрямовувати патрулі за вказаною адресою. Військові "ДНР", у свою чергу, доставляли "винних" до комендатури. За свою роботу грошей чоловік не отримував, тільки продуктові набори, якими він забезпечував свою сім’ю", – повідомили в поліції.

Зазначають, що в лютому 2015 року житель Макіївки звільнився з комендатури бойовиків і влаштувався експедитором на газовозі.

"На новій посаді він також довго не затримався. Макіївчанин зареєструвався у Волновасі як переселенець і планував отримувати українську пенсію. Про своє пособництво нікому не розповідав і сподівався, що ніхто ніколи не дізнається про зраду. На в'їзді в місто чоловіка зупинили поліцейські та під час перевірки встановили його злочинну діяльність, яка передбачена ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України", – додали в поліції.

Чоловікові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.