Нардеп Гончаренко: На конференції ОБСЄ російська делегація заявила, що Україну треба покарати за вбивство Шарія

Олексій Гончаренко: Пропоную ОБСЄ нас покарати і за барона Мюнхгаузена, і за черепашок-ніндзя. За всіх відповімо
Фото: Алексей Гончаренко / Facebook

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко порадив блогерові Анатолію Шарію "задуматися" у зв'язку із заявою російських представників у ОБСЄ, що його вбили.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко 11 вересня заявив, що російська делегація в ОБСЄ звинуватила Україну в убивстві блогера Анатолія Шарія. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"На конференції ОБСЄ російська делегація заявила, що Україну треба покарати за вбивство Шарія. Я б на місці Анатолія дуже замислився. Наші "сусіди", найімовірніше, не прізвища, а листочки переплутали. Але, раз уже така дискотека, пропоную ОБСЄ нас покарати і за барона Мюнхгаузена, і за черепашок-ніндзя. За всіх відповімо", – заявив нардеп.

Про заяву російської делегації про Шарія під час щорічної конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві повідомила у Facebook також виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Із 2014 року Шарій веде відеоблог, де критикує події в Україні після Євромайдану і чинну українську владу.

Він тривалий час займався журналістською діяльністю в Україні. Після порушення проти нього кримінальної справи поїхав у ЄС і оселився в Литві, де дістав статус біженця. Зараз живе в Нідерландах.

У липні 2017 року нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що інтернет-видання Шарія існує на гроші спецслужб Російської Федерації.

У вересні 2017 року СБУ оголосила офіційне попередження помічниці Шарія за антиукраїнську діяльність.