Набули чинності санкції США проти РФ, засновник Pink Floyd через Крим потрапив у "Миротворець", у Криму стався викид невідомої речовини. Головне за день

Головні новини понеділка
Фото: Diego Cambiaso / Flickr, pixabay.com, EPA

"ГОРДОН" подає огляд основних подій понеділка, 27 серпня.

Набули чинності санкції США щодо РФ через отруєння Скрипалів

27 серпня набули чинності санкції США стосовно РФ, які ввели у зв'язку з отруєнням у Великобританії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Санкції не торкнуться видавання експортних ліцензій, необхідних для продовження співробітництва в освоєнні космосу і комерційних космічних запусків.

У Криму стався викид невідомої речовини в атмосферу

У ніч із 23-го на 24 серпня жителі Армянська, розташованого в окупованому Криму, заявили, що в місті стався викид невідомої речовини в атмосферу. В "адміністрації" Армянська повідомили, що через викид невідомої речовини готують запит керівництву заводу "Кримський титан".

Один із засновників Pink Floyd через Крим потрапив у "Миротворець"

В інтерв'ю російським "Известиям", опублікованому 27 серпня, екс-учасник британської групи Pink Floyd Роджер Вотерс заявив, що Росія має всі права на Севастополь. Після цієї заяви музиканта занесли до бази "Миротворця".

У РФ знову відмовили архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова

Комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відмовилася розглядати прохання архієпископа Сімферопольського і Кримського Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Климента про помилування режисера Олега Сенцова.

Суд заарештував Навального на 30 діб

Тверський суд Москви заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 30 діб перед проведенням акції протесту проти пенсійної реформи, яку політик запланував на 9 вересня.

Російські хакери намагалися вкрасти листування патріарха Варфоломія

Associated Press сьогодні написало, що російські хакери з угруповання Fancy Bear протягом кількох років намагалися вкрасти приватне листування високопоставлених діячів православної церкви, серед яких вселенський патріарх Варфоломій.

Дії росіян пов'язали з намагання України одержати томос про автокефалію української православної церкви.

У Держдепі США назвали "Північний потік – 2" російською кампанією проти Європи

Газопровід "Північний потік – 2" потрібен Росії для одержання важелів управління в Західній Європі, заявив радник із питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту США Бенджамін Шмітт.

Facebook видалив акаунт блогера Шарія

Facebook видалив основний акаунт блогера Анатолія Шарія із 280 тис. підписників "без пояснення причин, без листів, без повідомлень", розповіла його дружина Ольга. У блозі Шарій критикує події в Україні після Євромайдану і чинну українську владу.

Пізніше акаунт Шарія став доступним.