Нардеп Купрій вимагає від глав МВС і ГПУ втрутитися в ситуацію з підкупом виборців у Лисичанську

Віталій Купрій: Проти мого колеги по парламенту Сергія Рибалки зареєстрували аж трьох фальшивих кандидатів із прізвищем Рибалка
Фото: Віталій Купрій / Facebook

У Лисичанськ на виборчий округ №107 автобусами й поїздами завозять сотні тітушок для зриву виборів, також у списку кандидатів зареєстровано клонів для обману виборців, заявив позафракційний нардеп Віталій Купрій.

Позафракційний нардеп Віталій Купрій закликав керівників Міністерства внутрішніх справ і Генпрокуратури відреагувати на ситуацію у 107-му мажоритарному окрузі в Лисичанську Луганської області, де, за даними ЗМІ, один із кандидатів підкуповує виборців грошима й цукром. Про це Купрій заявив у Facebook 17 липня.

Журналісти телеканала "Наш" повідомили, що в інтересах кандидата в депутати Верховної Ради Олександра Сухова на мажоритарному окрузі у Луганській області було створено схему підкупу.

"За даними ЗМІ, у Лисичанськ автобусами та потягами завозять сотні тітушок. Імовірно, готують зрив виборів, – зазначив Купрій. – В окрузі також зареєстровано купу кандидатів-клонів, які націлені на обдурювання виборців. Аби відібрати голоси у кандидата партії "Слуга народу", зареєстрований кандидат на прізвище Зеленський. А проти іншого кандидата, мого колеги по парламенту Сергія Рибалки, вони зареєстрували аж трьох фальшивих кандидатів із прізвищем Рибалка. Один із них навіть співпадає повністю прізвище, ім'я і по батькові".

Нардеп додав, що в окрузі розповсюджують фальшиві газети й листівки проти Рибалки.

"Звертаюся до міністра внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України з вимогою негайно втрутитися та припинити масштабні порушення закону! Попереджаю всіх, хто бере участь у цих брудних діях: за це передбачена жорстка кримінальна відповідальність", – заявив Купрій.

В окрузі №107 із центром у Лисичанську, за даними Центрвиборчкому, балотується 23 кандидати.