Нардеп Максим Ткаченко: Для початку нехай перепросять депутати від "Батьківщини" за те, що зривали вчора роботу Ради. Просити вибачення в Кучеренка я не збираюся

Ткаченко: Кучеренко назвав нас "малолітніми клоунами"
Фото: Максим Ткаченко / Facebook

Нардеп із фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко у коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що обматюкав народного депутата від "Батьківщини" Олексія Кучеренка у Верховній Раді, бо той навмисне його спровокував.

Нардеп із фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко у коментарі виданню "ГОРДОН" заявив, що не буде просити вибачення в народного депутата від "Батьківщини" Олексія Кучеренка за те, що обматюкав його 6 лютого під час засідання Верховної Ради.

"Звичайно, я не збираюся просити вибачення. Для початку нехай вони (депутати від "Батьківщини") перепросять за те, що начудили вчора – зривали роботу Верховної Ради, шуміли, ламали мікрофони спікеру Дмитрові Разумкову, блокували його роботу, а потім кричали й намагалися зірвати роботу віцеспікера Руслана Стефанчука. Це ж не просто так сталося на рівному місці. Після того, як я спробував заспокоїти їх, Кучеренко відреагував неадекватно, почав називати нас "малолітніми клоунами". Не на рівному місці. Я не підійшов до його місця і без причини накричав на нього. Це було влаштовано таку провокацію. І вони дістали таку реакцію у відповідь", – зазначив нардеп.

За його словами, він розпочав словесний конфлікт із Кучеренком не заради піару.

"Ну, в підсумку така чоловіча розмова й відбулася. Він відверто провокував мене і моїх колег. Я, так, відповів емоційно. Шкодую про це. Але це не зі зла, не спеціально і точно не заради піару. Просто в такий момент, коли люди так зухвало поводяться, усе можливо. Так і вийшло. Я втратив контроль. Таке, на жаль, буває. Нехай поліція розглядає його заяву. Я готовий спілкуватися з поліцією. Але просити вибачення із трибуни Верховної Ради я не буду", – підкреслив Ткаченко.

Під час сварки Ткаченко говорив Кучеренку: "Ваш час вийшов, ідіть відпочивати, їдьте в санаторій, їдьте у Трускавець, відпочивайте". У відповідь той назвав "слуг" малолітніми клоунами. "Зараз за клоуна, бл...дь... За клоуна ви зараз п...зди отримаєте", – заявив Ткаченко. "Я хочу на це подивитися", – парирував Кучеренко.

Ткаченко закінчив Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, а також Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. До 2014 року проживав у Луганську, де керував компанією "Майстер-шоу", що займалася організацією гастролей відомих артистів. На момент обрання до Верховної Ради у 2019 році керував ТОВ "Квартал-Концерт".

У жовтні 2019 року він став радником секретаря Ради національної безпеки і оборони з питань реінтеграції та відновлення Донбасу.

Кучеренко – народний депутат України III, V, VI і IX скликань. Кандидат соціологічних наук, голова Спілки власників житла України. Із 2007-го до 2010 року був міністром із питань житлово-комунального господарства України.