Нардеп Мельничук проходить у справі про стрілянину на Троєщині в Києві як свідок

Сергій Мельничук не знає, як слідчі кваліфікували справу про стрілянину
Фото: Всеукраїнський Рух "Об'єднані Україною" / Facebook

Позафракційний народний депутат Сергій Мельничук повідомив, що був на слідчих діях у зв'язку зі стріляниною на Троєщині.

Позафракційний нардеп Сергій Мельничук проходить у справі про стрілянину на Троєщині в Києві як свідок й у вівторок узяв участь у слідчих діях у цьому статусі. Про це нардеп повідомив "Українській правді".

Мельничук зазначив, що йому невідомо, як слідчі кваліфікували справу.

Член правління Українського конгресу інвалідів Юрій Шеремет, який був присутнім під час конфлікту, розповів, що конфлікт стався між Мельничуком та хлопцями, які відрекомендувалися як активісти.

"Конфлікт почали провокувати молоді люди, які тут були. Вони назвалися активістами. Серед них був чоловік, який представився помічником народного депутата Борислава Берези", – розповів Шеремет.

Він додав, що причиною конфлікту стало виселення з приміщення спеціалізованої школи "Славія" дитячої студії для реабілітації дітей, які втратили батьків під час бойових дій, засновником якої є Український конгрес інвалідів.

За словами Шеремета, Мельничук вимагає рішення суду про виселення школи, але не отримав його, оскільки для її виселення використовують рішення суду на виселення іншої організації.

Він додав, що Мельничук вимагав викликати оперативно-слідчу групу та заборонив виносити речі організації.

"На нього накинулися. Я був біля нього, коли його почали обзивати, у нього почали плювати", – заявив Шеремет.

За його словами, нардепа вдарили в обличчя, після чого підійшов його водій, і вони разом спробували відтіснити хлопців. Згодом поліція вивела Мельничука через вікно.

"А ці молодики, які на нього нападали, на двох машинах погналися за ним", – продовжив Шеремет.

У прес-службі Мельничука заявили, що люди, які напали на нардепа, "із брудною лайкою розбили заднє бокове скло в автомобілі Мельничука, запустили в салон газ, порізали шини та почали стрілянину". І додали, що нардеп написав депутатські звернення в Міністерство юстиції, КМДА, МВС і ГПУ, а також пообіцяли, що нардеп дасть розгорнуте інтерв'ю представникам ЗМІ й оприлюднить отримані документи.

15 серпня "Українській правді" повідомили в київському управлінні Національної поліції, що Мельничук брав участь у конфлікті, що виник на вулиці Сабурова на Троєщині в Києві, але сам він не стріляв. Сайт dtp.kiev.ua повідомляв, що Мельничук стріляв із бойової зброї. Конфлікт між нардепом Мельничуком та жителями Троєщини в Києві зняли на відео.