Нардеп від "Слуги народу" Горбенко повідомив про позитивний тест на коронавірус

Горбенко повідомив, що протягом останніх місяців за кордон не їздив, з інфікованим депутатом не спілкувався
Фото: Життя Білокуракинщини / Facebook

Народний депутат від "Слуги народу" Руслан Горбенко розповів, що минулого тижня в нього піднялася температура, з'явився кашель. Він уже здав три тести на коронавірус, зараз чекає результатів останнього.

Народний депутат України від "Слуги народу" Руслан Горбенко повідомив 23 березня у Facebook, що один із тестів на коронавірус дав позитивний результат.

"Я дійсно в Олександрівській лікарні [у Києві], здав два тести. Один результат негативний, інший – позитивний. Сьогодні здав третій. Чекаємо на результати, їх ще немає", – написав депутат.

За словами Горбенка, увечері в середу, 18 березня, у нього піднялася температура, потім з'явився кашель.

"Потім полегшало. У суботу я приїхав до лікарні, настояв на рентгені, бо при прослуховуванні все начебто було добре. Виявили лівостороннє запалення легені", – розповів політик.

Горбенко повідомив, що протягом останніх місяців за кордон не їздив, із народним депутатом із групи "Довіра" Сергієм Шаховим, у якого підтвердили коронавірус, не спілкувався.

"З нардепом з ОПЗЖ [Олександром Лукашевим], про якого теж пишуть ЗМІ, – також", – уточнив він.

Горбенко заявив, що перебував у самоізоляції, але відвідував позачергове засідання Верховної Ради 17 березня. Політик уточнив, що в парламенті був у масці.

На сьогодні офіційно коронавірус підтверджено в одного народного депутата – члена групи "Довіра" Сергія Шахова.

Шахов захворів після повернення із закордонної поїздки. За даними LB.ua, він прилетів в Україну 11 березня. Після цього не відвідував сесії парламенту, але був на засіданні комітету з питань екологічної політики 12 березня, а також брав участь у кількох телевізійних програмах. Коронавірус також підтвердили у дружини політика. "Я не бачу в цьому жодної проблеми, і мені здається, що багато хто вже перехворів на вірус. Гадаю, і діти мої теж, і родичі. Я почуваюся відносно добре, кашляю трішки. Із дружиною теж усе гаразд", – сказав він 19 березня.

21 березня Шахов повідомив, що коронавірус виявили в іще одного члена депутатської групи "Довіра", Сергія Вельможного, і його сина. Вельможний цієї інформації не підтвердив. За даними "Української правди", у Вельможного лабораторний тест негативний, у його сина – позитивний.

23 березня стало відомо, що коронавірус підтвердили й у народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Олександра Лукашева. За даними "Української правди", минулого тижня в парламентарія була температура, зараз він почувається краще. Офіційного підтвердження інформації про хворобу Лукашева поки немає.

В інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко розповів, що Шахов спілкувався приблизно з 80 людьми, усі вони пройшли тести на COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 23 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 340 тис., померло 15 308 осіб.

В Україні коронавірус підтверджено в 73 осіб, троє з них померли.