Нардепка від "Слуги народу": Протягом півтора – двох місяців ви побачите Трудовий кодекс, який буде дуже ліберальним для роботодавця

Рада ухвалила в першому читанні проєкт нового Трудового кодексу України у 2015 році, але фракція "Слуга народу" має намір подати свій законопроєкт
Фото: Юлія Кочетова / Gordonua.com

Як заявила нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова, ліберальний для роботодавців Трудовий кодекс передбачатиме "прості й дешеві" умови відкриття і закриття робочого місця.

До Верховної Ради подадуть нову редакцію Трудового кодексу України, заявила 23 вересня на форумі Національної бізнес-коаліції в Києві голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже заблокували сьогодні тріумфальне проходження Трудового кодексу, який був ухвалений у першому читанні Радою попереднього скликання, щоб розблокувати на цій сесії внесення свого Трудового кодексу. Я думаю, що протягом півтора – двох місяців побачите Трудовий кодекс, який буде дуже ліберальним, можливо, too much (занадто. "ГОРДОН") ліберальним для роботодавця. Ми намагатимемося створити для вас як для бізнесу дуже прості й дешеві умови відкриття і закриття робочого місця саме для того, щоб ви створювали таких робочих місць більше", – заявила Третьякова.

Вона додала: "Але це означає, що ми трохи наїжджатимемо на права і дискримінуватимемо найманого працівника".

Нардепка підкреслила, що також Верховна Рада в новій редакції Трудового кодексу попросить роботодавців "узяти участь потужніше, ніж це було в попередніх пропозиціях, у другому рівні пенсійного забезпечення, накопичувальному".

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт нового Трудового кодексу України у 2015 році. У другому читанні законопроєкту ще не розглядали.

2 вересня 2019 року під час зустрічі із представниками Верховної Ради, Кабінету Міністрів і правоохоронних органів президент Володимир Зеленський доручив до 1 січня 2020 року доопрацювати та затвердити новий Трудовий кодекс України.