Нардепи відкликають підписи під листом на підтримку голови Держархбудінспекції Кудрявцева

Геннадій Ткачук: До мене підійшов колега-депутат і попросив мене поставити підпис під колективним листом "на підтримку реформ" у ДАБІ
Фото: Геннадій Ткачук / Facebook

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Геннадій Ткачук переконаний, що коли всі його колеги розберуться в суті історії з листом на підтримку голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексія Кудрявцева, вони теж відкличуть свої підписи.

Колективний лист до народних депутатів із проханням до прем'єр-міністра України не звільняти керівника Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексія Кудрявцева політики підписували, не розібравшись у суті питання, уважає нардеп від Блоку Петра Порошенка Геннадій Ткачук. 27 листопада він повідомив у Facebook, що відкликає свій підпис.

Видання "КП в Украине" опублікувало фото його листа до прем'єра і такі самі листи нардепів із фракції Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка, Олексія Лівіка і Миколи Люшняка.

"Хотів би пояснити моїм виборцями та ЗМІ факт появи мого підпису під "листом на підтримку голови ДАБІ Кудрявцева". Певен, що шановні виборці бачать, у яких пекельних умовах працює в останні дні український парламент. Уся країна бачила, як уночі приймався бюджет. Сотні поправок, на яких потрібно було зосередитися. Важливі програми розвитку і соціального захисту, які наша фракція не мала права пропустити повз увагу. У ту "бюджетну ніч" до мене підійшов мій колега-депутат (ім'я якого я не хочу зараз називати, нехай це залишиться на його совісті) і попросив мене поставити підпис під колективним листом "на підтримку реформ" у ДАБІ. Пізніше виявилося, що це був лист, який Кудрявцев, що вже перебував на той час під пильною увагою Генпрокуратури, видавав у ЗМІ за листа на свою підтримку", – написав Ткачук.

Він упевнений, що інші депутати теж відкличуть свої підписи, коли вникнуть у ситуацію.

"Я вважаю, що будь-яку людину характеризує не стільки помилка, скільки реакція на помилку. Я людина чесна та відверта і не люблю інтриг. Я свій підпис (як і багато моїх колег, а інші це зроблять, коли розберуться у суті справи, я певен) відізвав. Оскільки був і залишаюся послідовним борцем із корупцією! І ті, хто вважає "імітацію депутатської підтримки" своєю останньою надією уникнути відповідальності перед законом, сподіваюся, найближчим часом пошкодують про те, що своїми недостойними витівками тільки привернули до себе увагу ще й депутатського корпусу", – резюмував Ткачук.

9 листопада, виступаючи у Верховній Раді, прем'єр Володимир Гройсман заявив, що незадоволений роботою ДАБІ. 23 листопада 150 нардепів написали главі уряду листа на підтримку Кудрявцева. Під ним також підписалися керівники будівельних компаній.

26 листопада український журналіст і блогер Дмитро Вовнянко заявив, що більшість фірм-забудовників, які підтримали главу ДАБІ, мають проблеми з інвесторами.