Штучна дискредитація реформ у сфері будівництва не завадить процесу якісних змін – голова Держархбудінспекції Кудрявцев

Олексій Кудрявцев: Початі реформи вже не зупинити
Фото: dabi.gov.ua

Проти змін у системі контролю за будівництвом та боротьби з корупцією у цій сфері почалася широкомасштабна інформаційна кампанія, заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев.

Незважаючи на спроби дискредитувати зміни, розпочаті у сфері контролю над будівництвом, Державна архітектурно-будівельна інспекція України продовжить реформи, заявив 20 листопада в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" голова ДАБІ Олексій Кудрявцев, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні проти реальних змін у системі держархбудконтролю, направлених на боротьбу з корупцією, розпочалася широкомасштабна інформаційна кампанія з дискредитації започаткованих ініціатив Держархбудінспекції та особисто проти мене. Це спрямовано на те, щоб зупинити ті реформи, які ми реалізуємо. Сьогодні вони на завершальній стадії і тому так болюче на них реагують ті, хто проти змін. Однак розпочаті реформи вже не зупинити. Ми продовжуємо рухатися далі та реалізовувати визначені заходи", – зазначив керівник ДАБІ.

Він анонсував розширення онлайн-платформи "Прозора ДАБІ" – системи, яка покликана запобігти корупції під час одержання дозвільних документів і проведення інспекцій у будівництві. За словами керівника відомства, чесний бізнес уже оцінив роботу платформи.

"На сьогодні до платформи підключений центральний апарат і територіальні органи Держархбудінспекції. Однак на таких принципах відкритості і прозорості мають працювати всі органи держархбудконтролю, тому ми будемо пропонувати підключитися до системи і місцевому самоврядуванню, тобто новоутвореним інспекціям. Сьогодні я звернувся до народних депутатів України з проханням підтримати започатковані заходи і сприяти приєднанню місцевих інспекцій до системи "Прозора ДАБІ", – сказав Кудрявцев.

Він закликав журналістів перевіряти інформацію, розпізнавати провокації і фейкові публікації в ЗМІ про роботу ДАБІ.