"Народний фронт" виступає за розгляд проектів постанов щодо звільнення Авакова – Бурбак

Бурбак: Минулого тижня НАБУ зганьбилося виконанням суто політичного замовлення в так званій рюкзаковій справі
Фото: nfront.org.ua

"Народний фронт" уважає неприпустимою політичну заангажованість у роботі антикорупційних органів. Про це заявив лідер фракції у Верховній Раді Максим Бурбак, коментуючи розслідування щодо сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Парламентська фракція "Народного фронту" виступає за подання до порядку денного Верховної Ради проектів постанов про тимчасове відсторонення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це на засіданні погоджувальної ради заявив лідер фракції Максим Бурбак, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Народний фронт" уважає неприпустимою політичну заангажованість у роботі антикорупційних органів. Минулого тижня НАБУ зганьбилося виконанням суто політичного замовлення в так званій рюкзаковій справі... Ми знаємо, що до ВР минулого тижня подано постанову "совісних захисників простих людей", які відпрацьовують гроші Льовочкіна і Фірташа (нардеп від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін і бізнесмен Дмитро Фірташ."ГОРДОН")... Уважаю, що аби припинити брудні інсинуації, потрібно завтра почати день із того, щоб подати цю постанову до порядку денного і голосувати", – сказав він.

Депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін 1 листопада зареєстрував проект постанови №7252, у якому він пропонує Раді звернутися до Кабінету Міністрів з вимогою відсторонити Авакова від виконання обов'язків на час розслідування Національним антикорупційним бюро справи про закупівлю МВС рюкзаків для Національної гвардії.

Крім того, позафракційний депутат Юрій Левченко 1 листопада запропонував парламенту звільнити Арсена Авакова від виконання повноважень міністра внутрішніх справ (проект постанови №7250).

Про необхідність тимчасового відсторонення Авакова заявляв нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко.

31 жовтня НАБУ провело обшуки за місцем проживання фігурантів кримінальної справи про зловживання під час закупівлі Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Нацгвардії.

Після обшуків НАБУ затримало сина Авакова, екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря, а також представника фірми, яка виграла тендер на постачання рюкзаків, Володимира Литвина. Їм закидають розтрату на суму 14 млн грн у 2015 році.

1 листопада Солом'янський районний суд Києва призначив Олександрові Авакову запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Підозрюваного зобов'язали здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Такий самий запобіжний захід суд обрав Чеботарю і Литвину.

2 листопада прокуратура подала клопотання про арешт майна сина Авакова.