Насіров: НАБУ обов'язково програє розпочату проти мене справу

Насіров: Радий, що нарешті дочекався від НАБУ обвинувального акта
Фото: Роман Насіров / Facebook

Обвинувальний акт, який Національне антикорупційне бюро України вручило відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, підтверджує його невинуватість, зазначив Насіров.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) програє в суді справу проти відстороненого голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова. Про це чиновник заявив у Facebook.

"Радий, що нарешті дочекався від НАБУ обвинувального акта. По-перше, це ще один документ, який підтверджує мою невинуватість. По-друге, я отримав можливість довести свою правоту в суді. Єдине, про що я жалію, що в Україні не створено спеціальний антикорупційний суд. Жалію тому, що НАБУ обов'язково програє розпочату проти мене справу і потім буде намагатися виправдовувати свою прогнозовану поразку "заангажованістю суддів", – написав Насіров.

За його словами, дії детективів НАБУ, "їхня манера вести розслідування і збирати докази неодмінно стануть предметом розгляду в Європейському суді з прав людини".

"Цікаво, що навіть не стали знайомитися з матеріалами захисту, бо тоді треба було б закривати справу", – заявив відсторонений голова ДФС.

Сьогодні САП вручила Насірову обвинувальний акт і передала його справу до суду.

НАБУ і САП підозрюють Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало збитків на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

7 березня 2017 року Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього 100 млн грн.

У серпні суд заарештував усе зазначене в державному реєстрі нерухоме майно відстороненого голови ДФС.

26 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що справу Насірова "фактично завершено" і йому оголосили остаточну підозру. 17 серпня Насіров заявив, що оскаржив своє затримання в Євросуді з прав людини.

19 жовтня чиновнику запобіжний захід продовжили до 14 грудня, але дозволили виїжджати в Київську область.