Насіров програв суд кардіологу, який свідчив перед судом про його стан здоров'я

Насіров був присутнім на засіданні
Фото: ЦПК / Шабунін / Twitter

Колишній керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров хотів отримати 2 млн грн як відшкодування збитків у справі проти лікаря-кардіолога Максима Соколова, який у 2017 році розповів суду про стан його здоров'я. Суд відмовив Насірову в задоволенні позову.

Колишній керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров повинен буде виплатити 13 тис. грн інтервенційному кардіологу Інституту кардіології імені академіка Стражеска Максиму Соколову, який у 2017 році свідчив перед судом про його стан здоров'я. Насіров програв справу за позовом, який подав сам. Про це повідомляє Центр протидії корупції у Twitter.

6 березня 2017 року під час судового процесу у справі Насірова Соколов заявив, що той може брати участь у судовому засіданні. Екс-голова ДФС подав цивільний позов до суду, тому що Соколов нібито без дозволу розкрив суду дані про стан його здоров'я, він вимагав стягнути з лікаря мільйон гривень за моральну шкоду і ще мільйон гривень – із медичного закладу. Паралельно адвокати Насірова подавали в поліцію заяву про відкриття кримінальної справи з тієї самої причини.

Сьогодні Насіров особисто прийшов на судове засідання Апеляційного суду Києва, де суддя ухвалив рішення відмовити екс-голові ДФС у задоволенні позову та зобов'язав його сплатити Соколову 13 тис. грн компенсації.

Насіров сказав, що подаватиме новий позов.

У грудні 2018 року суд першої інстанції – Шевченківський райсуд Києва – не задовольнив позову Насірова до Соколова. Після цього Насіров подав апеляцію.

2 березня 2017 року Насірова затримали в лікарні "Феофанія" в Києві. 6 березня 2017 року під час судового засідання Соколов заявив, що Насіров може брати участь у судовому засіданні, оскільки "на гіпертонію в Україні хворіють мільйони людей", писала "Українська правда".