"Не простий збіг". Нетаньяху заявив, що після обрання Зеленського президентом Україна стала вдвічі швидше розвиватися

Зеленський і Нетаньяху зустрілися в Києві
Фото: president.gov.ua

За словами прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, українців надихало бачення України президентом Володимиром Зеленським як мирної й успішної.

Після обрання Володимира Зеленського президентом Україна стала вдвічі швидше розвиватися, заявив 19 серпня в Києві після зустрічі із главою Української держави прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Вітаю вас іще раз із вашою великою перемогою. Навіть подвійною перемогою. Я також побачив, що із часу, коли вас обрали, практично вдвічі швидше почала розвиватися країна. Я не думаю, що це простий збіг. Я думаю, що це відображає те, як були люди натхненні до... вашого бачення щодо мирної та процвітаючої України", – сказав Нетаньяху.

18 серпня перед вильотом у Київ Нетаньяху заявив, що має намір обговорити із Зеленським, зокрема, питання створення зони вільної торгівлі між країнами та пенсійну угоду. Це перший візит глави ізраїльського уряду в Україну з 1999 року. Наприкінці липня Нетаньяху заявляв, що може стати посередником між Україною та Росією для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Зеленський офіційно вступив на посаду президента України 20 травня. Він переміг у другому турі виборів президента 21 квітня 2019 року з результатом 73,22% голосів виборців.

15 серпня агентство Bloomberg написало, що зростання ВВП України у другому кварталі "було несподівано швидким". За даними Держстату, у другому кварталі 2019 року він зріс на 4,6% порівняно з аналогічним періодом 2018-го (порівняно з першим кварталом поточного року  на 1,6%).