"Не знаю, як знайти 100 млн грн". Дубневич прокоментував розмір застави

Дубневич має намір оскаржити рішення суду
Фото: Олег Федонюк / Facebook

Позафракційний народний депутат Ярослав Дубневич, який фігурує у справі про присвоєння коштів "Укрзалізниці", сказав, що не знає, чи зможе знайти гроші для внесення застави, призначеної йому Вищим антикорупційним судом.

2 листопада позафракційний народний депутат Ярослав Дубневич, який фігурує у справі про присвоєння коштів "Укрзалізниці", заявив у коментарі "Громадському", що здивований розміром суми застави, яку визначив для нього Вищий антикорупційний суд.

"Здивувало, бо рішення судді навіть більше, ніж те, що прокурори просили. Я не знаю, як зможу знайти 100 млн грн", – сказав він після засідання, на якому йому обрали запобіжний захід у вигляді застави.

Дубневич заявив, що незадоволений рішенням суду.

"Тому що завелика застава. Якщо не знайду кошти, то доведеться сидіти в СІЗО", – сказав він, зазначивши, що має п'ять днів для збору всієї суми.

За словами Дубневича, він має намір оскаржити рішення.

ВАКС обирав запобіжний захід для нього протягом двох днів. Дубневича були готові взяти на поруки дев'ять нардепів. Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наполягали на утриманні Дубневича під вартою з альтернативою внесення 93 млн грн застави, захист стверджував, що у нього немає таких коштів.

17 жовтня Рябошапка передав у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Ярослава Дубневича.

31 жовтня Рада ухвалила постанову про надання згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт. Цього самого дня Дубневича повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У Національному антикорупційному бюро України Дубневича називають організатором схеми з присвоєння 93 млн грн "Укрзалізниці". У 20152016 роках через філію "Укрзалізниці" "Центр забезпечення виробництва" було закуплено стрілкову продукцію за завищеними цінами. Різницю у вартості учасники схеми поділили між собою, стверджує слідство.