"Немає жодних паспортів! Є необґрунтовані обвинувачення". Насіров заперечує наявність у нього британського громадянства

Насіров: Немає жодних паспортів!
Фото: Роман Насіров / Facebook

Відсторонений голова Держфіскальної служби Роман Насіров заявив, що в нього немає паспортів інших держав.

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заперечує наявність у нього громадянства інших держав. Про це він заявив журналістам у Києві перед будівлею Солом'янського райсуду, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ті роздруківки, які вони (сторона обвинувачення в суді."ГОРДОН") давали минулого разу, – фальсифіковані документи. І треба запитувати у сторони обвинувачення, звідки вони їх узяли та чому вони є в матеріалах справи. Немає жодних паспортів! Є необґрунтовані обвинувачення", – сказав Насіров.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків заявив, що у прокуратури є докази наявності у Насірова британського паспорта.

"Ми озвучимо суду свою позицію, підкріпимо відповідними документами, а саме – відповіддю на міжнародний запит, який у межах розслідування подали у Великобританію", – сказав він.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Насірова у зловживанні владою та службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України), що завдало шкоди на суму приблизно 2 млрд грн. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він приймав рішення в інтересах екс-депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка, щодо якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.

6 березня в НАБУ заявили, що з 2012 року у Насірова є громадянство Великобританії.

7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн. Голову ДФС заарештували на 60 днів – до 30 квітня поточного року.

16 березня Насіров вийшов на свободу після того, як його дружина внесла за нього 100 млн грн застави, як вимагав суд.

27 квітня суд продовжив запобіжний захід Насірову на два місяці.

Сьогодні Солом'янський райсуд Києва розглядає клопотання НАБУ і САП про стягнення до держбюджету внесеної за Насірова суми застави у зв'язку з тим, що він не здав британського паспорта.