Нерухомість у Криму і дружба з "Кварталом 95". "Слідство.Інфо" розповіло про нового голову Служби зовнішньої розвідки Бухарєва

Колишній співробітник СБУ і народний депутат Бухарєв задекларував квартири, будинки, годинники й автомобілі
Фото: ba.org.ua

Владислав Бухарєв, якого президент Володимир Зеленський призначив головою СЗР, протягом останніх років був народним депутатом України, його дружина – вчителька російської мови. Утім у декларації розвідника – накопичення в доларах і євро, а також квартири в Києві та Ялті й земельні ділянки під Києвом, з'ясували журналісти "Слідство.Інфо".

Новий керівник Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв протягом усього життя працював на державних посадах, однак у його декларації вказано численні об'єкти нерухомості, десятки тисяч заощаджень готівкою й на рахунках в іноземних банках, дорогі автомобілі і годинники. Про це йдеться в розслідуванні "Слідство.Інфо".

Одна з квартир нового глави розвідки розташована в Києві, поруч із передвиборчим штабом Володимира Зеленського, а інша – по сусідству з нерухомістю першої леді Олени Зеленської у Криму, звернули увагу журналісти.

Бухарєвим належить будинок площею 700 м&³2; і земля в селі Вишеньки під Києвом. Приблизна вартість будинку в цьому районі – майже 40 млн грн, підрахували автори розслідування.

Дочці розвідника Юлії належить земельна ділянка і квартира в житловому комплексі DESNA residence у передмісті столиці, її вартість – понад 1,2 млн грн.

Сім′я задекларувала чотири автомобілі – два Lexus, Toyota Land Cruiser і Volkswagen Multivan, який Бухарєву передав у безоплатне користування громадянин Олександр Коротєєв. Він же у 2018 році подарував доньці Бухарєва Юлії два подарунки на суму майже 1,5 млн грн, випливає з декларації нового керівника СЗР.

11 червня Зеленський підписав указ про призначення нардепа Бухарєва головою СЗР.

У 1992–2007 роках, а також у 2014 році Бухарєв працював у Службі безпеки України на оперативних і керівних посадах.