Люди гадали, що Зеленський – гарний хлопець і знизить тарифи. Те, що він цього не робить, – проблема самих людей, які хочуть халяви

Фото: Sergey Fursa / Facebook

Президент України Володимир Зеленський правий, нічого не роблячи, щоб знизити тарифи, тому що це призведе до економічних проблем, зазначив інвестбанкір Сергій Фурса.

Якщо Зеленський пожартував про тарифи, то, може, він і про нову якість політики пожартував? Про те, що не можна призначати друзів і кумів? Про нульову толерантність до корупції. Може, це все був жарт?

Тоді легко пояснити призначення. І у службу зовнішньої розвідки, де президент завів собі власного Семочка. Просто в кожного президента має бути свій Семочко. Та інакше й не поясниш, як людина, яка була головою відділу "К" у СБУ (найкорупційніший орган у країні) і головою податкової поліції (ще один найкорумпованіший орган у країні) може бути призначена людиною, яка прийшла на хвилі боротьби з корупцією. Лише жарти. І не саме призначення. А жартами була боротьба з корупцією. Як інакше таке пояснити?

І призначення головою ДУСі колишнього КВКшника, щодо якого є обґрунтовані підозри в корупції, – з цієї ж опери. Адже жартувати може – колишній КВКшник. А корупція – то таке. Це був лишень жарт. Як і повага до верховенства права. Це все жарти. Адже люди свідомо обрали в президенти людину, яка вміє жартувати. Яка робить це професійно.

Насправді винні самі виборці. Так, знову і знову. Адже проголосували за людину, яка всю президентську кампанію ховалася. Свідомо. І люди зробили такий самий свідомий вибір. Бажаючи обманутися. Не поставивши жодного запитання. Не вимагаючи жодної відповіді. І зараз нерозумно ображатися. Адже за будь-який вибір можна відповісти. І тепер відповідальними є громадяни України. Які продовжують у тому ж дусі і готові тепер і на парламентських виборах підтримати, ні про що не запитуючи. Людям було однаково, які в Зеленського цінності. Наплювати. Було і є. І хто в цьому винен?

А Зеленський нікому нічого не винен. Адже він дійсно нікому нічого не обіцяв. Герус абсолютно правий. Не було жодної обіцянки Зеленського знизити тарифи. А те, що люди подумали, що він гарний хлопець і обов'язково їх знизить, – то це проблема людей. Які хочуть халяви. І хочуть легких рішень для складних проблем. Люди хочуть обирати собі лікаря не за професійною ознакою, а того, хто скаже, що з ними все гаразд. Хто скаже, що відмінне здоров'я, того і виберуть лікарем. А хто каже, що є підозри на рак і треба лікуватися, довго, нудно й болісно, того люди хочуть прогнати. І чомусь здоров'я, як результат, не поліпшується.

Зеленський не має знижувати тарифів. Тому що це призведе до економічних проблем. І Зеленський робить правильно, що не робить нічого, щоб їх знизити. Але погано, що Зеленський свідомо дав людям помилитись, думаючи, що він їх знизить. Але це вже інша історія. Не економічна.

Джерело: Sergey Fursa / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора