Незважаючи на постійну дестабілізацію з боку Росії, Захід не готовий до війни – Горбулін

Горбулін зазначив, що на загрози Захід реагує деклараціями, резолюціями та конференціями
Фото: Національний інститут стратегічних досліджень / Facebook

На Заході заглибився поділ між країнами, які розуміють реальність загрози з боку Росії, і країнами, які цього не усвідомлюють, вважає екс-директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

Захід не робить висновків з уроків російської агресії. Таку думку екс-директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін висловив у статті для ZN.UA, опублікованій 19 січня.

"Чи готовий Захід узагалі до війни як до реального явища, котре може несподівано й різко увірватися в європейську реальність? Ні, попри постійну дестабілізацію, яку чинить Росія", – написав він.

За словами експерта, на загрози Захід реагує "багатослівними деклараціями, половинчастими резолюціями, різноманітними конференціями".

"Щоб засумніватися в готовності реагувати на загрозу, досить поставити кілька простих запитань. Скільки країн ревізували своє контррозвідувальне і медійне законодавство після 2014 року? Скільки змогли відобразити нову військово-політичну реальність у вигляді конкретних рішень? Чи далеко зайшла ідея створення європейської армії? Чи багато країн наростили оборонні витрати, наблизившись хоча б до мінімальних вимог того ж НАТО?" – зазначив Горбулін.

Він згадав президента США Дональда Трампа, який, на думку Горбуліна, "жорстко поставив перед Європою резонне запитання: чому ви не хочете себе захищати?".