Новинський і Колесніков внесли заставу за Добкіна

Захист Добкіна оскаржить рішення суду щодо його арешту
Фото: ЕРА

Нардеп від фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський вніс за свого однопартійця Михайла Добкіна 30 млн грн, а співголова партії Борис Колесніков – 20 млн грн.

Члени Опозиційного блоку Вадим Новинський і Борис Колесніков внесли заставу за однопартійця Михайла Добкіна. Про це повідомляє прес-служба партії.

Новинський вніс 30 млн грн, а Колесніков – 20 млн грн.

За словами Добкіна, його захист готує апеляцію на рішення суду першої інстанції щодо його арешту.

18 липня Печерський райсуд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з правом вийти під заставу в розмірі 50 млн грн. Прокуратура просила заарештувати його із заставою в розмірі 150 млн грн.

Добкін заявив, що вносити застави не буде, тому що таких грошей у нього немає. Водночас він не відкинув, що потрібну суму зберуть інші.

13 липня Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Добкіна.

Політику закидають змову з метою заволодіння 78 га землі в Харкові вартістю понад 220 млн грн. У прокуратурі вважають, що у 2008 році, обіймаючи посаду голови Харківської міської ради, Добкін сприяв незаконному відчуженню земель в інтересах житлово-будівельних кооперативів "Авантаж" і "Житлобуд-1". Харківське видання "Объектив" пише, що "Авантаж" отримав 12 майданчиків, "Житлобуд-1" – 24, на багатьох із них уже побудували житлові багатоповерхові будинки.