Новинський заявив, що кандидата у президенти від Опозиційного блоку висунуть у січні

Вадим Новинський: Після виборів президента ми будемо брати участь у парламентських виборах і посядемо перше місце
Фото: Вадим Новинський / Facebook

15 грудня на з'їзді члени Опозиційного блоку обговорять ситуацію, пов'язану з виходом нардепів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна, а висуненню кандидата в президенти буде присвячено з'їзд у січні, повідомив керівник парламентської фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський.

15 грудня Опозиційний блок на з'їзді обговорить ситуацію, яка склалася у зв'язку з виключенням із парламентської фракції нардепів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна, а кандидата в президенти від партії оберуть на другому з'їзді, який заплановано на січень. Про це на зборах партії повідомив голова фракції Вадим Новинський, пише bigmir.net.

"Наша партія братиме участь у виборах президента. Ми проведемо з'їзд. Перший етап з'їзду в грудні – там ми обговоримо ситуацію, яка склалася в нашій партії, ухвалимо відповідні рішення, а на наступному етапі з'їзду в січні висунемо кандидата для участі у виборах президента України", – зазначив Новинський.

В усіх регіонах буде сформовано передвиборчі штаби, повідомив політик. Опозиційний блок розраховує, що їхній кандидат, як мінімум, вийде у другий тур, додав він.

"Потім, після виборів президента, ми будемо брати участь у парламентських виборах, і ми посядемо перше місце серед усіх політичних партій, у нас є для цього все – людські ресурси, підтримка бізнесу, підтримка наших виборців, у нас є потужна команда. У 2020 році будуть вибори в місцеві органи самоврядування, де ми теж братимемо участь. Так усі ми зможемо обрати ту владу, яка зможе змінити нашу країну на краще", – переконаний нардеп.

Він заявив, що реальною опозицією в Україні вважає тільки свою політичну силу.

"Наша партія "Опозиційний блок" завжди була і буде єдиною реальною ідеологічною та економічною твердою опозицією нинішній владі на чолі з президентом. Тому що ті, хто перебуває в парламенті, вони спочатку зібралися в коаліцію, було п'ять фракцій, які створили коаліцію "Європейська Україна". Потім хтось вийшов із цієї коаліції та опонує президентові [Петрові] Порошенку тільки з економічних питань. Коли ж питання стосується ідеології – ставлення до історії, ставлення до наших героїв, ставлення до мови, до релігії, то всі вони єдині з владою. І тільки ми відстоюємо інтереси наших виборців за всіма ідеологічними і гуманітарними питаннями. І голосуємо проти всіх цих націоналістичних новацій президента і коаліції", – заявив голова фракції.

9 листопада 2018 року нардепи Юрій Бойко і Вадим Рабінович у Верховній Раді підписали угоду про об'єднання опозиції і створення "Опозиційної платформи – За життя". Партія "Опозиційний блок" на політраді 12 листопада не підтримала ініціативи Бойка підписати угоду з партією Рабіновича "За життя".

20 листопада народний депутат від Опозиційного блоку Олександр Вілкул із трибуни Верховної Ради оголосив про виключення Бойка і його колеги Сергія Льовочкіна з фракції. Обраний головою фракції Вадим Новинський заявив, що Бойка і Льовочкіна виключили "за зраду інтересів виборців та співпрацю з владою". Подальші плани Опозиційного блоку члени партії обговорять на з'їзді, зазначив нардеп.