"Вочевидь, мер став жертвою банального пранку". В Офісі президента повідомили, що Трофімов не писав меру Черкас

В ОП нагадали, що органи влади та місцевого самоврядування мають діяти лише відповідно до визначених законом повноважень
Фото: Офіс Президента України / Facebook

В Офісі президента спростовують інформацію про те, що перший заступник глави ОП Сергій Трофімов спілкувався з мером Черкас Анатолієм Бондаренком за допомогою смс-повідомлень. Скріншоти з погрозами мер оприлюднив напередодні.

Перший заступник керівника Офісу президента України Сергій Трофімов не спілкувався з мером Черкас Анатолієм Бондаренком за допомогою смс-повідомлень. Про це сьогодні повідомила пресслужба ОП у своєму Telegram.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко ввечері 1 травня показав скріншот погроз нібито Трофімова. На скріншоті з телефона абонент "Сергій Трофімов" пише, що "наступного разу не привіти, а дії". "Я вас востаннє попереджаю і раджу заспокоїти свої таланти. ...Це не погрози, а останнє попередження. Ми ніколи не погрожуємо, ми діємо. Завтра можете опинитися під картатою ковдрою, якщо свої таланти не заспокоїте. Достатньо зрозуміло?" – ідеться в повідомленні від "Сергія Трофімова".

"Вочевидь, міський голова став жертвою банального пранку і зробив із цього поспішні політичні висновки. Однак цей факт ніяк не вплине на перебіг подій – саме дії міського голови та міськвиконкому, а не їхні висловлювання, мають одержати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади та місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень", – ідеться в повідомленні Офісу президента.

Там нагадали, що уряд працює над програмою виходу з карантину, яка почне діяти з 11 травня у разі, якщо в Україні не буде зафіксовано спалаху пандемії коронавірусу.

"Заходи з пом'якшення карантину наразі затверджено, вони будуть діяти на всій території України", – додали в ОП.

У Черкасах із 1 травня за рішенням виконавчого комітету міської ради послаблюють карантинні обмеження. Роботу зможуть відновити магазини непродовольчих товарів (книжкові, будівельні, канцелярські, електроніки та інші), салони краси, перукарні, зоомагазини, майстерні, салони ритуальних послуг і літні майданчики ресторанів. Також жителям міста дозволять доступ у парки, сквери, на ринки і ярмарки. У мерії пояснили, що пішли назустріч представникам бізнесу, які через карантин опинилися на межі виживання.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з рішенням муніципалітету Черкас.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що рішення Черкаської міськради про дострокове пом'якшення карантину ставить під загрозу життя і здоров'я людей.

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні передав Бондаренкові "привіт" від Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ.

Мер Черкас повідомив, що чекає помсти, але не боїться її.