Олійник про профінансований ним намет біля Ради: Грошей із РФ ніхто не пересилав. 150 тис. грн на моє прохання дали українські бізнесмени

Олійник: Жодною зброєю там не пахне, можете не шукати.
Фото: Volodymyr Oliinyk / Facebook

Колишній нардеп-регіонал Володимир Олійник заявив, що профінансував лише один намет мітингувальників під Верховною Радою, і додав, що в цьому немає нічого протиправного.

Колишній нардеп-регіонал Володимир Олійник, який оголошений в Україні в розшук за обвинуваченням у службовому підробленні та зловживанні владою і переховується в Росії, повідомив у Facebook, що на його прохання українські бізнесмени дали 150 тис. грн на фінансування одного намету протестувальників під Верховною Радою.

Колишній парламентарій зазначив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який заявив, що Олійник профінансував наметове містечко, відволікає його від важливих справ.

"На Майдані стоїть не моє наметове містечко, а один намет. У пана Авакова, як у страху, очі великі! Грошей із Росії в Україну ніхто не пересилав. 150 тис. грн на моє прохання дали українські бізнесмени, яких дістала нинішня влада. І це гроші не за Міхо, а проти Порошенка (лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі і президент України Петро Порошенко. – "ГОРДОН")", – зазначив він.

Олійник підкреслив, що акція протесту біля Ради є законною.

"Нічого протиправного в тому, що мітингувальників забезпечили теплими речами, їжею і теплом, немає. Жодною зброєю там не пахне, можете не шукати. І дивує реакція пана Авакова (якому, мабуть, добряче дісталося від Порошенка за наметове містечко, і він відразу зробив мене крайнім), що я підтримав мітингувальників точно так само, як він підтримував Майдан у 2014 році. Тільки різниця між нами в тому, що ми вимагаємо відставки Петра Порошенка законним шляхом (імпічмент, самозречення тощо), а не шляхом кривавих переворотів. Дивно, що його методи чотири роки тому були правомірними, а мої сьогодні є протизаконними?" – написав екс-нардеп.

Олійник в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" розповів, що фінансує один намет мітингувальників перед Верховною Радою.

"Тепер, сподіваюся, усім стало зрозуміло, за чиї гроші банкет, зітканий із провокацій, крові людей, розпуску парламенту, Нацгвардії, СБУ і дурнуватих ультиматумів", – прокоментував його слова Аваков.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи.

Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, про антикорупційний суд і нові виборчі правила.

Учасники акції розбили наметове містечко на проїжджій частині вулиці Грушевського і висловили намір залишатися там до виконання їхніх вимог.

Олійника в Україні оголошено в розшук за обвинуваченням у зловживанні владою та службовому підробленні під час проведення голосування за так звані закони 16 січня, які суттєво обмежували права громадян на мирні зібрання і стали приводом для ескалації заворушень на Майдані в січні–лютому 2014 року.