Під Верховною Радою виникла бійка за участю Єгора Соболєва. Відео

21 жовтня Соболєв заявив, що протестувальники дали Порошенкові п'ять днів на внесення до парламенту законів про імпічмент і антикорупційний суд
Скріншот: RadaTVchannel / Facebook
Під стінами Верховної Ради в Києві сталася бійка між нардепом від "Самопомочі" Єгором Соболєвим і одним із мітингувальників. Про це 22 жовтня повідомив у Facebook волонтер проекту "Миротворець" Мирослав Олешко. "Єгор Соболєв побив людину, яка також мітингувала під Верховною Радою. Бити почав на словах, коли чоловік сказав: "Я провокатор? Я в аеропорту воював!" – написав Олешко. Відео бійки опубліковано на каналі censor.online в YouTube.

Увечері 21 жовтня Соболєв заявив у Facebook, що протестувальники під Верховною Радою дали президенту України Петрові Порошенку п'ять днів на внесення до парламенту законів про імпічмент і антикорупційний суд.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила у відповідь, що рекомендує Соболєву протягом п'яти робочих днів виконати п'ять пунктів її ультиматуму.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочало всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи.

Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, про антикорупційний суд і нові виборчі правила.

Учасники акції розбили наметове містечко на проїжджій частині вулиці Грушевського і висловили намір залишатися там до виконання їхніх вимог.

За інформацією "Української правди", президент України Петро Порошенко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провели "не завжди коректну" розмову через намети, встановлені активістами.

20 жовтня Порошенко заявив, що реальний план організаторів акції протесту – це дестабілізація ситуації в Україні.