Опитування. Більш ніж половина українців негативно ставиться до Росії

Найбільше українців, які негативно ставляться до Росії, проживає на заході країни
Фото: depositphotos.com

Тільки 6,8% респондентів заявили, що повністю позитивно ставляться до Росії, ще 24,5% – радше позитивно, зазначили в Центрі "Соціальний моніторинг".

55,8% українців негативно ставляться до Російської Федерації. Про це свідчать результати опитування Центру "Соціальний моніторинг", опубліковані 23 червня.

Вкрай негативно ставиться до Росії 24% українців, радше негативно – 31,8%, радше позитивно – 24,5%, позитивно – 6,8%. Ще 12,9% важко відповісти на запитання про ставлення до РФ.

За регіонами найбільш негативно ставляться до країни-агресора на заході – 87,2%. У центральній частині України цей показник становить 61,1%, на сході – 35,4%, на Донбасі – 23,8%, на півдні – 34,6%.

Інфографіка: smc.org.ua

Під час соцдослідження 10–19 червня 2020 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента було опитано 3037 осіб у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Статистична похибка вибірки: 1,1–1,9%.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.