Опозиційний блок заявив, що домагатиметься скасування пенсійної реформи в її нинішньому вигляді

Опозиційний блок: Влада прирекла нинішніх і майбутніх пенсіонерів на життя впроголодь
Фото: Опозиционный Блок / Facebook

Ухвалені парламентом 3 жовтня зміни до законодавства згубні для системи пенсійного забезпечення загалом, уважають в Опозиційному блоці.

У партії "Опозиційний блок" заявили, що домагатимуться скасування пенсійної реформи, оскільки вона не спрямована на покращення становища пенсіонерів. Офіційну заяву про це політична сила опублікувала на своєму сайті.

"Прийнята сьогодні (3 жовтня. – "ГОРДОН") пенсійна реформа поставить на межу виживання не тільки нинішніх, а й майбутніх пенсіонерів. Вона згубна для системи пенсійного забезпечення в цілому. Влада і так звана коаліція не ставили собі за мету поліпшити добробут українських пенсіонерів, їхнє завдання було отримати черговий транш МВФ. За кредити вони прирекли нинішніх і майбутніх пенсіонерів на життя впроголодь", – сказано у повідомленні.

У партії назвали зміни до пенсійного законодавства антинародною псевдореформою і заявили, що відповідальність за наслідки – "на совісті влади та її поплічників". 

"Опозиційний блок домагатиметься скасування пенсійної реформи в її нинішньому вигляді. Єдиний шлях для порятунку пенсійної системи та отримання людьми гідних пенсій – це відродження економіки і створення робочих місць. Ми знаємо, як це зробити, після перемоги на виборах ми зробимо все необхідне, щоб життя не тільки пенсіонерів, а й усіх українців змінилося на краще. Україні потрібен мир і розвиток, не потрібна нинішня загрузла в корупції влада, яка проводить реформи під диктовку МВФ. Українці заслуговують жити по-людськи", – підсумували в Опозиційному блоці.

3 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому урядовий законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Ініціативу підтримало 288 народних депутатів, проти виступило вісім парламентаріїв, ще 23 – утрималися.

28 вересня заступник голови департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду Вільям Мюррей заявив, що імплементація пенсійної реформи є критично важливою умовою для перегляду програми співпраці МВФ і України.