Пандемія COVID-19. МЗС України закликало співвітчизників відмовитися від будь-яких поїздок за кордон

МЗС рекомендує українцям не покидати межі країни
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

Українцям, які перебувають у країнах, де зареєстровано випадки інфікування COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, ідеться в повідомленні МЗС.

Міністерство закордонних справ України закликає українців утриматися від будь-яких поїздок за межі країни через оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров'я пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС 12 березня.

Рекомендації стосуються, насамперед, КНР, Південної Кореї, Японії, а також популярних серед українців туристичних напрямків – Італії, Іспанії, Франції, Греції, ФРН, Єгипту, ОАЕ, Таїланду, Туреччини, Ізраїлю тощо.

Міністерство просить зважити на те, що низка країн запровадила комплекс жорстких карантинних заходів, спрямованих на локалізацію вірусу, які триватимуть до повної стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації.

"Співвітчизникам, які продовжують перебувати за кордоном у країнах, де зареєстровано випадки інфікування громадян COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місцеперебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України", – зазначили у МЗС.

12 березня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав українців утриматися від туристичних поїздок у країни, де зафіксовано коронавірус.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на початок доби 12 березня в Китаї зареєстровано 80 793 випадки інфікування, 62 793 людини одужали, 3169 померли. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 11 березня за межами Китаю зареєстровано 37 371 випадок зараження коронавірусом у 113 країнах. 1130 осіб померли.

В Україні зафіксовано один випадок зараження (чоловік захворів після поїздки в Італію).