Парасюк ударив правоохоронця в Апеляційному суді Донецької області, відкрито кримінальне провадження – поліція

Медики діагностували струс головного мозку та забій у правоохоронця, якого вдарив Парасюк
Фото: Parasiuk Volodymyr / Facebook

Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з нападом позафракційного нардепа Володимира Парасюка на правоохоронця в Апеляційному суді Донецької області в Маріуполі. Розслідування ведуть за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк напав на правоохоронця в Апеляційному суді Донецької області 4 грудня. Відповідне відео опублікувала у Facebook речниця прес-служби Головного управління Національної поліції України в Донецькій області Наталія Шиман.

Інцидент стався після закінчення засідання щодо зміни запобіжного заходу колишньому командиру батальйону "Донбас" Анатолієві Віногродському та екс-командиру роти добровольчого батальйону ОУН Леонідові Литвиненку. Повідомляють, що нардеп ударив одного поліцейського і пошкодив техніку іншому.

"Обидва правоохоронці знаходилися при виконанні службових обов'язків та здійснювали відеозйомку судового засідання з метою фіксації можливих порушень громадського порядку", – сказано в повідомленні.

У одного з поліцейських медики діагностували струс головного мозку та забій.

Відомості занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, розпочато досудове розслідування.

Колегія Апеляційного суду Донецької області 4 грудня залишила чинним запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб колишньому командиру роти добровольчого батальйону ОУН Леонідові Литвиненку. Його затримали 26 листопада в Новограді-Волинському Житомирської області. 27 листопада суд Маріуполя взяв його під варту.

У Національній поліції заявили, що Віногродського і Литвиненка затримали за підозрою у нападі на охоронця одного із приватних сільськогосподарських підприємств Кіровоградської області в липні 2017 року.

Віногродського також заарештували на два місяці. 4 грудня Апеляційний суд Донецької області змінив утримання під вартою на домашній арешт.