Парламентський комітет підтримав підвищення штрафів за невикористання ременів безпеки з 51 грн до 850 грн

У парламентському комітеті заявили, що щодня на дорогах України гине понад дев'ять осіб
Фото: Національна поліція України / Facebook

Збільшення штрафів пов'язане зі значною суспільною небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями і пасажирами, повідомили в прес-службі Верховної Ради України.

Комітет Верховної Ради підтримав підвищення штрафів за невикористання ременів безпеки в автомобілях до 850 гривень. Про це 10 вересня повідомляє прес-служба парламенту.

Проект закону 8492 про внесення змін до ст. 121 КУпАП (порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) комітет розглянув на засіданні 5 вересня.

У повідомленні парламенту йдеться, що збільшення штрафів від 51 грн до 850 грн пов'язане зі значною суспільною небезпекою і масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

"Необхідність прийняття законопроекту під час обговорення обгрунтовувалася високим рівнем смертності та травматизму на дорогах України. За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тис. людей та травмуються не менше 35 тис. Тобто кожного дня на дорогах України гине понад дев'ять осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод (ДТП) Україна є одним із лідерів серед європейських країн", – зазначили в парламенті.

Тепер закон мають розглянути у Верховній Раді.

У серпні голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що впродовж семи місяців 2018 року кількість ДТП порівняно з аналогічним періодом 2017 року знизилася на 10%: минулого року зареєстровано 89 тис. ДТП, цього – приблизно 81 тис.