Скласти іспит із ПДР в Україні тепер можна англійською мовою

Для іноземців з'явилася можливість складати іспит із ПДР англійською
Фото: mvs.gov.ua

Минулого року в Україні 3620 іноземців хотіли складати іспит із Правил дорожнього руху англійською мовою, заявили в Головному сервісному центрі МВС.

У сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України тепер можна скласти іспит із Правилам дорожнього руху англійською мовою, що має полегшити іноземцям отримання водійських прав. Про це повідомляють на сайті МВС.

"Це важливе впровадження, адже в державі мають створюватися однакові умови обслуговування усіх її мешканців. Щороку потребу в складанні іспиту англійською відчувало чимало громадян, що навчаються або працюють в Україні. Наприклад, у 2017 році їх кількість становила 3620. Тож ми дуже вдячні підтримці Консультативної місії Європейського союзу в Україні, завдяки якій професійний переклад питань із ПДР став можливим", – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Мову можна вибрати самостійно перед проходженням іспиту. Після вибору мови, в англійському перекладі також надають інструкцію щодо проходження іспиту. Повний перелік питань із ПДР і відповідей до них англійською можна завантажити із сайта Головного сервісного центру МВС.

Щоб зареєструватися на іспит, іноземцям треба надати документ, що посвідчує особу, копію ідентифікаційного коду, чинну медичну довідку (форма 083/у) і свідоцтво про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв.