У МВС України заявили, що нова система штрафів за порушення ПДР ще не набула чинності

МВС пропонує збільшити в 6,6 раза штраф за перевищення максимальної швидкості більше ніж на 50 км/год
Фото: pexels.com

Зміна розміру штрафів за порушення правил дорожнього руху є неможливою без внесення відповідних змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, нагадали в Міністерстві внутрішніх справ України.

Нова система штрафів за порушення правил дорожнього руху ще не набула чинності, повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

"Звертаємо вашу увагу на те, що зміна розміру штрафів неможлива без внесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення Верховною Радою. Отже, нова система штрафів ще не почала діяти", – ідеться в роз'ясненні МВС.

Міністерство внутрішніх справ пропонує збільшити в 6,6 раза штраф за перевищення максимальної швидкості більше ніж на 50 км/год: із 510 до 3400 тис. грн. Штраф за покинення місця ДТП може зрости з 255 до 3400 тис. грн. Також МВС запропонувало суттєво збільшити штрафи за керування транспортним засобом особою, яка не має або позбавлена права керувати автомобілем. Зараз таких водіїв штрафують на 510 грн. Якщо зміни підтримає Верховна Рада, штрафи зростуть до 10 200 грн і 20 400 грн відповідно за перше порушення і до 40 800 грн за повторне (тобто у 80 разів).

21 грудня комітет Верховної Ради рекомендував парламенту повернути на доопрацювання підготовлений урядом законопроект №7286, що посилює відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

З 1 січня 2018 року в Україні набули чинності оновлені ПДР. Головне нововведення – обмеження швидкості в населених пунктах тепер становить не 60, а 50 км/год. Водночас перше водійське посвідчення тепер видають на два роки.