Парубій заявив, що сьогодні підпише Виборчий кодекс

Парубій: Князевич не підписував Виборчого кодексу, оскільки перебував у відпустці
Фото: rada.gov.ua

За словами голови Верховної Ради VIII скликання Андрія Парубія, голова парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич повернувся з відпустки і підписав Виборчий кодекс. Документ сьогодні передали на підпис Парубію.

Голова Верховної Ради VIII скликання Андрій Парубій заявив на брифінгу 27 серпня, що має намір сьогодні підписати Виборчий кодекс, повідомляють "Українські новини".

За словами Парубія, документ уже підписав голова парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич.

"Під час нашого брифінгу Князевич, голова комітету, підписав... і передав мені на підпис. Це означає, що протягом години-двох мною буде підписано Виборчий кодекс", – заявив Парубій.

Він додав, що Князевич не підписував документа раніше, оскільки перебував у відпустці.

11 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт Виборчого кодексу України (законопроєкт №3112-1), у першому читанні документ ухвалили 7 листопада 2017 року. Законопроєкт надійшов у Раду у 2015 році, його ініціатором був Парубій.

Згідно з Виборчим кодексом, парламентські вибори пропонують проводити за системою регіональних відкритих списків.

Нардепи розглянули 4568 поправок до другого читання законопроєкту. Згідно з ухваленими поправками, кодекс набуде чинності від 1 грудня 2023 року.