Міністр енергетики США Перрі заявив, що США використовуватимуть газ і нафту "як інструмент звільнення" України

Перрі: Я тут, аби ще раз підтвердити нашу прихильність до вільної України й відкритих ринків
Фото: ЕРА

Американський міністр енергетики Рік Перрі заявив у Києві, що США виступають проти будь-яких дій держав щодо порушення принципів вільного ринку та використання енергоресурсів як зброї.

США працюватимуть над тим, щоб Російська Федерація виконувала свої зобов'язання щодо Мінських угод, і далі підтримуватимуть національну й енергетичну безпеку України. Про це заявив 12 листопада на прес-конференції в Києві американський міністр енергетики Рік Перрі, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Я тут, аби ще раз підтвердити нашу прихильність до вільної України й відкритих ринків. Ми проти будь-яких дій держав щодо порушення принципів вільного ринку, використання енергоресурсів як зброї для примусу. Наша законодавча і виконавча влада підтримуватиме національну й енергетичну безпеку України", – зазначив він.

Перрі наголосив, що США є першими у світі з видобування газу і нафти.

"У нас найбільший арсенал цих ресурсів, і ми використовуватимемо його як інструмент звільнення, а не поневолення. Я хочу сказати громадянам України, що вона може розраховувати на США як на вірного енергетичного партнера і друга, який сприятиме її енергетичній безпеці й загальному процвітанню", – підсумував міністр.

12 листопада в Києві Перрі заявив, що США і далі протидіють будівництву російських газопроводів "Північний потік – 2" і "Турецький потік", щоб громадяни Європи і України не стали "заручниками постачання енергоресурсів з одного джерела".

Видобування сирої нафти у США, особливо світлих сортів, різко зросло, починаючи із 2011 року. 13 вересня американська влада повідомила, що США вперше за 20 років стали світовим лідером із видобування нафти.