Перше засідання нової Верховної Ради відбудеться 29 серпня, заарештовано главу держпідприємства "Оператор ринку" Євдокімова. Головне за день G

Визначено дату засідання парламенту
Фото: EPA

"ГОРДОН" подає огляд основних новин п'ятниці, 9 серпня.

Визначено дату першого засідання нового скликання Верховної Ради

9 серпня відбулося перше засідання підготовчої депутатської групи серед новообраних народних депутатів України. Майбутні парламентарі визначили, що перше засідання Верховної Ради IX скликання відбудеться 29 серпня.

Також глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков запропонував скоротити кількість комітетів Ради із 27 до 22-х. Політсила опублікувала список цих комітетів.

Євдокімова заарештували

Директора держпідприємства "Оператор ринку", колишнього члена Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Володимира Євдокімова Солом'янський райсуд Києва 9 серпня заарештував з альтернативою застави 2 млн грн. Євдокімов фігурує у справі про формулу "Роттердам плюс", яку розслідує Національне антикорупційне бюро.

Україна і США погоджують додаткові постачання Javelin

Україна і США погоджують умови додаткових постачань протитанкових ракетних комплексів Javelin для української армії, повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор. Він зазначив, що США готові продавати Україні цю зброю.

Джемілєв і Чубаров обговорили із Зеленським створення кримськотатарської автономії

9 серпня під час зустрічі лідерів кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва та Рефата Чубарова з президентом України Володимиром Зеленським обговорювали питання створення кримськотатарської автономії, повідомив Джемілєв. За його словами, коли було сказано, що "зараз дуже сприятлива обстановка" для ухвалення таких змін, оскільки пропрезидентська партія здобула більшість у Раді, "Зеленський згідно кивнув головою".