Персональний опікун від держави і п'ятирічні податкові канікули. Зеленський пообіцяв привілеї інвесторам

Зеленський відповідав на запитання засновника давоського форуму
Фото: president.gov.ua

Україна готова йти назустріч великим закордонним інвесторам і охочим узяти участь у великій приватизації, заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент України Володимир Зеленський.

Тому, хто інвестує в Україну понад $100 млн, нададуть персонального опікуна від уряду, а іноземці, які візьмуть участь у приватизації, зможуть розраховувати на податкові канікули. Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час дискусії із засновником Всесвітнього економічного форуму в Давосі Клаусом Швабом 22 січня, повідомляє пресслужба глави держави.

"Кожному інвестору, великій компанії, яка приведе в Україну $100 мільйонів і більше, ми забезпечимо окремий контракт із державою. Саме держава вас захищатиме. У вас буде менеджер – Investment Nanny, який розмовляє п’ятьма мовами, і в режимі 24/7 цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема вирішуватиметься в контакті з цим менеджером", – повідомив Зеленський.

Друга пропозиція стосується тих, хто готовий приєднатися до великої приватизації в Україні, зазначив він.

сім інвеcторам, які готові включитися у велику приватизацію на суму $10 млн і більше, ми даємо податкові канікули: ви не будете сплачувати п'ять років податок на прибуток", – розповів Зеленський.

У Давосі 21 січня відкрився щорічний Всесвітній економічний форум, він триватиме до 24 січня.

22 січня в Давос прилетів Зеленський. Він виступив із промовою перед гостями форуму, потім відповідав на запитання Шваба.