Петиція з вимогою ухвалити закон про обіг зброї в Україні зібрала необхідну кількість голосів

Петицію розмістили від імені "Української асоціації власників зброї"
Фото: pixabay.com

Петиція про законодавче врегулювання питань обігу зброї в Україні набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів за три місяці.

Електронна петиція до президента України із пропозицією ухвалити закон про обіг зброї зібрала необхідну для передання на розгляд кількість голосів. Петицію Української асоціації власників зброї було розміщено на сайті глави держави 22 травня.

"У 2015 році у першій в історії України електронній петиції до президента громадяни України переконливо висловилися за необхідність наведення порядку в обороті зброї. Проте президент [Петро] Порошенко фактично проігнорував цей акт народовладдя. Тому закликаємо... забезпечити гарантоване Конституцією України невід'ємне право громадян на захист власного життя, здоров'я, майна та життя і здоров'я інших людей, зокрема із застосуванням зброї самозахисту; ініціювати серед першочергових розгляд у парламенті законопроєкту про регулювання обігу зброї серед цивільного населення", – ідеться в петиції.

Автор звернення зазначає, що "порядок обігу цивільної зброї в Україні встановлений не законом, а підзаконними актами".

"Обіг зброї в Україні має бути впорядковано, а порядок – це закон! Зазначена законодавча ініціатива прогнозовано призведе до зменшення рівня злочинності, суттєвого підвищення рівня громадської безпеки та обороноздатності країни, допоможе ефективно вирішувати проблему обороту необлікованої зброї. Зі свого боку готові надати будь-яку фахову допомогу", – ідеться у зверненні.

Станом на 1.00 п'ятниці, 23 серпня, петицію підписав 25 651 користувач.