На сайті президента зареєстровано петицію із проханням надати посмертно звання Героя України лікарю Касьяну

Касьян потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як людина, яка зробила найбільшу кількість костоправних операцій
Фото: Сергій Тушинський / Gordonua.com

Автор петиції просить президента України "виправити помилку історії" та надати звання героя лікарю Миколі Касьяну, який вилікував десятки тисяч хворих з усього світу.

До президента України Володимира Зеленського звернулися з петицією, у якій її ініціатор просить надати звання Героя України (посмертно) лікарю Миколі Касьяну з міста Кобеляки Полтавської області. Петицію зареєстровано на сайті глави держави 3 червня 2019 року.

"Цей лікар вилікував десятки тисяч хворих з усього світу, прославив Україну, її талановитий народ, ніколи не "підлизував" владу, не був підлабузником, любив гостре слівце, за що це високе звання йому і не присвоїв колишній президент України Віктор Ющенко", – ідеться в петиції.

Автор петиції закликає "виправити помилку історії", а також доручити місцевій владі та в.о. глави МОЗ Уляні Супрун вивчити питання про фінансування розвитку реабілітаційного центру в місті Кобеляки.

Касьян народився в місті Кобеляки Полтавської області в сім'ї спадкових лікарів-костоправів. У 1993 році він потрапив до Книги рекордів Гіннеса як людина, яка зробила найбільшу кількість костоправних операцій.

Після 2003 року Касьян, вийшовши на пенсію, і далі приймав пацієнтів. Він помер у 2009 році. Його поховано в рідному місті. Названий син Миколи Касьяна Ян очолює Центр мануальної терапії, заснований у 2005 році.