Підозрюваний в організації вбивства Гандзюк Павловський не з'явився на засідання суду нібито за станом здоров'я

На засідання також не з'явився прокурор
Фото: hromadske.ua

Сьогодні в суді адвокат підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського заявив, що його підзахисного не можна тримати під вартою, тому що 4 квітня було змінено статтю інкримінованого Павловському злочину – зі скоєння тяжкого злочину на його приховування.

Один із підозрюваних в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, екс-помічник нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігор Павловський сьогодні відмовився взяти участь у судовому засіданні щодо зміни запобіжного заходу за станом здоров'я. Про це повідомляє "Громадське".

На засідання також не з'явився прокурор у справі.

Адвокат Павловського в суді заявив, що його підзахисного не можна тримати під вартою, бо той "не ходить". Він додав, що 4 квітня було змінено статтю інкримінованого Павловському злочину – зі скоєння тяжкого злочину на його приховування, що також свідчить про те, що він не має перебувати під арештом.

Видання INSIDER пише, що адвокат Максим Болдін подав до суду три клопотання про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання.

Прокурор Генеральної прокуратури відмовився коментувати виданню зміну кваліфікації справи, тому що нібито не має інформації.

Засідання перенесли на 14.00 18 квітня.

Сьогодні активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомили, що Павловського випустять з-під варти, тому що йому вибрали легшу статтю обвинувачення.

8 квітня активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомили, що підозрюваного Павловського хочуть випустити під домашній арешт.

Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона дістала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила їй на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада активістка померла. Розслідуванням злочину займається Служба безпеки України.

У цій справі заарештували, крім Павловського, Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука. Останній, за версією слідства, облив активістку кислотою. Ще один підозрюваний, Олексій Левін, перебуває в розшуку, за попередньою інформацією, він переховується в Домініканській Республіці. Генпрокурор називав його головним фігурантом справи.

Згідно зі схемою, яку продемонстрував 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко, голова Херсонської облради Владислав Мангер (його називають замовником злочину, він перебуває на волі) замовив і частково оплатив напад на Гандзюк, а Павловський був посередником – шукав організатора нападу.