Піонтковський: За президентства Трампа Україна отримала від США найбільшу допомогу, але це не його заслуга

Піонтковський: Як вірний путінський холуй Трамп повторює всі тези російського президента про Україну

Фото: radiosvoboda.org

Американський президент Дональд Трамп ненавидить Україну, але це допомагає їй – симпатії до країни зросли й у Демократичній, і в Республіканській партіях США, сказав у коментарі виданню "ГОРДОН" російський політолог Андрій Піонтковський.

За час президентства Дональда Трампа Україна отримала від США найбільшу допомогу, але це не заслуга нинішнього глави Білого дому, сказав у коментарі виданню "ГОРДОН" російський політолог Андрій Піонтковський.

"Трамп ненавидить вашу країну, але ця ненависть, як не парадоксально, допомагає Україні. У США почали обговорювати заморожування Трампом допомоги Україні: мовляв, як так – це ж наш союзник, який бореться з агресором? Причому симпатії до України зросли не тільки серед демократів, але й серед республіканців. Влада Трампа добігає кінця. Не знаю, як там імпічмент, а ось на наступних виборах він не переможе. І зараз він використовує свої президентські важелі, щоб напаскудити Україні. Хоча це не завжди вдається, оскільки його владу обмежують інші інститути", – зазначив Піонтковський.

На його думку, заявами про корупцію в Україні Трамп покриває власне бажання дістати компромат на колишнього віцепрезидента США і свого ймовірного конкурента на майбутніх президентських виборах Джо Байдена.

"Заяви про корупцію в Україні йдуть від Трампа й лояльних до нього людей. Або від тих, хто, перебуваючи на службі, змушений йому підтакувати. Аудиторія заяви [держсекретаря Майка] Помпео [про те, що США намагалися зменшити корупцію в Україні], – одна людина. Це Трамп, якому він доводить свою особисту лояльність. Тезою про корупцію в Україні Трамп покриває своє бажання дістати компромат на Байдена. Так, за президентства Трампа Україна отримала від США найбільшу допомогу, але це не його заслуга. А всього американського політичного істеблішменту. Як вірний путінський холуй Трамп повторює всі тези російського президента про Україну", – підкреслив Піонтковський.

Наприкінці серпня видання Politico повідомило, що президент Трамп ухвалив рішення переглянути програму надання допомоги Україні для зміцнення національної безпеки й оборони, щоб переконатися, що гроші Сполучених Штатів в Україні використовують в інтересах Вашингтона. Трамп не підтверджував цієї інформації. Віцепрезидент Майк Пенс заявляв, що надання Україні військової допомоги залежить від її успіхів у боротьбі з корупцією. 12 вересня адміністрація президента США розблокувала програму військової допомоги.

22 вересня Трамп заявив, що підтримував Україну від самого початку, але дуже розчарований тим, що інші країни не допомагають цій країні так само. 24 вересня він визнав, що зупиняв програму допомоги Україні, домагаючись, щоб Євросоюз також виділяв кошти Києву.

24 вересня спікерка Палати представників Конгресу США демократка Ненсі Пелосі оголосила про початок офіційного розслідування в межах процедури імпічменту президента Трампа у зв'язку зі скандалом, який почався після публікацій The Washington Post і The New York Times про ймовірний тиск Трампа на президента України Володимира Зеленського під час липневої телефонної розмови. Трамп просив Зеленського відновити розслідування діяльності в Україні сина свого ймовірного суперника на виборах президента США у 2020 році Джо Байдена Гантера.