Пєсков заявив, що Росія не бачить передумов для зустрічі в нормандському форматі

Пєсков: Для обговорень у межах "нормандської четвірки" поки немає необхідного підґрунтя
Фото: EPA

У Кремлі не бачать натяків на можливу результативність зустрічі в нормандському форматі, заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

У Росії не бачать передумов для зустрічі в нормандському форматі найближчим часом. Про це 12 листопада журналістам заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє "Российская газета".

"Для обговорень у межах "нормандської четвірки" поки немає необхідного підґрунтя... немає навіть натяків на можливу результативність", – сказав він.

Пєсков також підтвердив, що Путін не контактував із президентом України Петром Порошенком на полях заходів у Парижі 11 листопада.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

У нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії – відбуваються переговори з урегулювання конфлікту.

Глави держав нормандського формату (Україна, Росія, Франція, Німеччина) зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. Тоді сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти щодо реалізації Мінських угод.

Останні переговори в нормандському форматі відбулися в Німеччині 11 червня 2018 року, у них взяли участь міністри закордонних справ країн "четвірки".